Шліфувальні алмазні чашки та алмазні фрези










Шліфувальні алмазні чашки та алмазні фрези – це насадки для електроінструменту у вигляді кругів з розміщеними на робочому торці сегментами з алмазним зерном.

Для якісної та швидкої обробки матеріалу слід вибрати правильну насадку. Передусім слід обрати необхідний діаметр алмазної чашки в залежності від особливостей інструменту, який Ви використовуєте. Звертайте особливу увагу на максимальну швидкість обертів алмазної чашки – щоб вона прослужила довго та зробила максимум роботи слід дотримуватися вказівок на маркуванні. Шліфувальні алмазні чашки та алмазні фрези різних моделей дозволяють проводити як звичайну чорнову обробку, так і завершальну полірувальну роботу. Кожен тип алмазної чашки  призначений для роботи з конкретними конструкціями і матеріалами. Шліфувальні алмазні чашки та алмазні фрези – це дієвий інструмент, який добре справляється з обробкою будь-яких мінеральних матеріалів.

При виборі чашки необхідно також слід звертати увагу на її вагу і збалансованість. Важливим також є правильне охолодження. Шліфувальні алмазні чашки повинні правильно відводили тепло щоб прослужити довгий час без втрати своїх технічних властивостей.

Щоб шліфувальні алмазні чашки шліфували краще та довше, слід дотримуватися наступних рекомендацій:

  • шліфмашинку слід міцно тримати обома руками, щоб уникати ударів, які зменшують ресурс алмазної чашки
  • перед делікатнішим шліфуванням слід попередньо провести обдирні роботи для видалення зайвих ділянок грубшого матеріалу, щоб зменшити навантаження на делікатнішу насадку
  • коли ви тільки починаєте працювати новою алмазною чашкою, перші кілька квадратних метрів площі варто пройти на понижених обертах, щоб вона добре припрацювалася
  • слід уникати проходження по гострих краях матеріалу, так як в цьому випадку знос насадки пришвидшується
  • ніколи не шліфуйте алмазною чашкою поверх тріщин
  • подача води в місце роботи дозволяє очищувати та охолоджувати насадку, що збільшує ресурс інструменту, а також зменшує кількість пилу при обробці
  • під час шліфування шліфувальну алмазну чашку необхідно притискати до оброблюваної поверхні, але не давити на неї